top of page

STONE HOUSE

Projekt wnętrz

 CASE STUDY

Niepowtarzalny charakter wnętrz zapewnia wyjątkowa geometria domu.

Budynek podzieliłam na trzy przenikające się funkcje:

1. WSPÓLNA > salon + kuchnia + jadalnia

2. RODZICE > sypialnia + garderoba + łazienka + biuro

3. DZIECI > sypialnie + biblioteka + ogród + łazienka

Przestrzenie łączą się jednym korytarzem prowadzącym do salonu.

Stonowane kolory stanowią neutralne tło dla dzieł sztuki które mieszkańcy chcieli zaprezentować w części wspólnej.

Elementem który łączy wszystkie przestrzenie jest ciepłe drewno na podłogach oraz drewniane lamele na ścianach sypialni dzieci.

Podobne lamele zostały wykorzystane jako okładzina w sypialni rodziców.

Drewniane elementy zestawiłam z szarymi błękitami oraz mocniejszymi akcentami w postaci granatowych kanapa

MOJA ROLA

Główny projektant - pomysł, badania, projektowanie

PROBLEM

Stworzenie domu funkcjonalnego, wygodnego i ciekawego, który na lata zapewni niezapomniane chwile mieszkańcom.

Duże okna w salonie zapewniają jasną przestrzeń i widok na piękny ogród. 

Otwarta kuchnia pozwala mieszkańcom uczestniczyć w przygotowaniach wspólnych posiłków. Kontrast między chłodnym wykończeniem mebli a drewnianymi wykończeniami bryły budynku zapewnia harmonię.

Główna sypialnia to wyjątkowe miejsce gdzie rodzice mogą odpocząć od codziennych obowiązków.

Najlepsze warunki do odpoczynku zapewnia harmonijna przestrzeń z naturalnych materiałów tj. drewno, kamienie naturalne, lniane zasłony.

Stonowane kolory pozwalają wyciszyć umysł a widok z okna zebrać energię na nowy dzień.

Łazienka przy głównej sypialni została wyposażona we wszystkie możliwe sprzęty gwarantujące odpoczynek w różnej formie.

Przewidziałam przestrzeń do przechowywania blisko umywalki gdzie mieszkańcy mogą w szybki sposób skorzystać z potrzebnych akcesoriów.

Kolorystyka nawiązuje do reszty wnętrz dzięki czemu pomieszczenia stanowią integralną całość.

Jasne ściany i podłoga rozświetlają pomieszczenia a niebieskie akcenty dodają charakteru.

bottom of page