top of page

FILTROWA

Mieszkanie w starej kamienicy wymagało generalnego remontu. Największym wyzwaniem okazało się stworzenie dodatkowego pokoju oraz mała łazienka.

Jasne kolory, klasyczne materiały w nowoczesnej odsłonie oraz wymarzona wanna podniosły jakość korzystania z mieszkania.

The apartment in an old tenement house needed a general renovation. The biggest challenge was creating an additional room and a small bathroom. Bright colors, classic materials in a modern version and a dream bathtub have increased the quality of using the apartment.

PUSTOLA

Mieszkanie w bloku z lat 70 tych wykonanego w konstrukcji żelbetowej było ciekawą przygodą zdefiniowania nowej jakości oraz spełnienia marzeń Inwestora.

Głównym celem było zapewnienie funkcjonalności na niewielkiej powierzchni. W tym celu zostały wybrane strefy wypoczynku i dzienna.

Mała kuchnia i łazienka przy zastosowaniu nowoczesnych materiałów zyskały nowe życie. Całość w stonowanych kolorach stanowiących tło dla akcentów kolorystycznych w postaci mebli./

A flat in a block from the 1970s made of reinforced concrete was an interesting adventure to define a new quality and fulfill the investor's dreams. The main goal was to provide functionality in a small area. For this purpose, rest and day zones have been selected. A small kitchen and bathroom have gained a new life with the use of modern materials. All in subdued colors that provide a background for color accents in the form of furniture.

OLSZTYN

Mieszkanie w nowej zabudowie dla rodziny z dziećmi. Celem Inwestorów było uzyskanie przyjaznego środowiska do życia ubranego w elegancki charakter.

Czytelny podział zabudowy otwartej na salon kuchni zapewnił interesujący wygląd pomieszczenia w którym najważniejsza jest funkcjonalność.

Dzięki zastosowanemu rozwiązaniu uzyskaliśmy dużo powierzchni do przechowywania, przestrzenny blat roboczy oraz miejsce na sprzęty AGD.

Kuchnię z salonem łączy strefa jadalni w postaci rozkładanego stołu. Aby powiekszyć optycznie salon zostało zaprojektowane lustro nad kanapą.

Takie rozwiązanie pozwoliło na zdublowanie widoku z okna balkonowego. Jasna, ciepła, drewniana podłoga łączy poszczególne pomieszczenia.

Inwestorom zależało również na wplecenie drewnianej tekstury w wykończenie łazienek. W dużej łazience wykorzystaliśmy płytki imitujące drewno natomiast w toalecie drewniany fornir przełamuje nowoczesną szarość./

A new apartment for a family with children. Investors' goal was to obtain a friendly living environment dressed in elegant character. The clear division of the built-in furniture open to the kitchen living room ensured an interesting look of the room where functionality is the most important. Thanks to the solution used, we have obtained a lot of storage space, a spacious worktop and space for household appliances. The kitchen and the living room are connected by the dining area in the form of a fold-out table. To visually enlarge the living room, a mirror has been designed above the sofa. This solution made it possible to double the view from the balcony window. A bright, warm, wooden floor connects the individual rooms. Investors also wanted to weave a wooden texture into the finishing of the bathrooms. In the large bathroom, we used tiles imitating wood, while in the toilet, the wooden veneer breaks the modern gray.

bottom of page